8.11.2018

Världens största föräldrakväll ordnas 12.11 kl. 18 – följ direktsändningen och delta i diskussionen!

Mediameddelande och -inbjudan 7.11.2018

Världens största föräldrakvällVi bjuder in föräldrar och vårdnadshavare till alla barn i Finland att delta i Världens största föräldrakväll på måndag 12.11.2018 kl. 18–19.30. Man kan delta genom att följa direktsändningen från Pyhäselän koulu i Joensuu och genom att diskutera på nätet.

Under kvällen får vi ta del av diskussionsöppningar och berättelser om hur föräldrar bättre kan stödja sina barn i skolgången. Berättelserna återges ur såväl lärares, föräldrars och ungdomars perspektiv. Med den riksomfattande dialogen som förs på webben vill vi engagera alla föräldrar i Finland att vara delaktiga i barnens skolgång och i den förändring som sker i skolvärlden. I föräldrakvällen deltar Utbildningsstyrelsens generaldirektör Olli-Pekka Heinonen.

– Vilken är skolans uppgift? Hur känner man igen en bra skola? Vad vill du att ditt barn ska lära sig under skolåret? Enligt forskning har föräldrarnas intresse för barnets skolgång en positiv inverkan på barnens upplevelser av skolan och på lärandet, säger Heinonen.

Över 90 skolor från olika delar av Finland har anmält sitt deltagande i föräldrakvällen. Många föräldrar får alltså delta i Världens största föräldrakväll i barnens egen skola.

Evenemanget ordnas i samarbete mellan Utbildningsstyrelsen, undervisnings- och kulturministeriet, Suomen Vanhempainliitto, Undervisningssektorns fackorganisation OAJ och Finlands kommunförbund.

Mer information, länk till deltagande och material finns på www.maailmansuurinvanhempainilta.fi/se.

Medias representanter är välkomna att delta också på plats i Joensuu. Anmäl dig på förhand till

Välkommen med!

Mer information

Undervisningsrådet Pia Kola-Torvinen, tfn 029 533 1525,
Utvecklare Valpuri Kurppa, tfn 029 533 1716,
På svenska: Undervisningsrådet Maj-Len Engelholm, tfn 029 533 1601,

Vi bjuder in föräldrar och vårdnadshavare till alla barn i Finland att delta i Världens största föräldrakväll på måndag 12.11.2018 kl. 18–19.30. Man kan delta genom att följa direktsändningen från Pyhäselän koulu i Joensuu och genom att diskutera på nätet.

 

FacebookTwitterYouTube